CREF®-methode

 

Het brein heeft invloed op ons basisvertrouwen. Dit basisvertrouwen kan echter verminderd zijn door angstige ervaringen uit het verleden. Dit gaat zelfs terug tot aan de zwangerschap of geboorte. De CREF-methode is een vorm van therapie waarbij de huidige problematiek wordt aangepakt door terug te gaan naar deze basis.

CREF staat voor Circle Reprint Emotional Foundation, dus terug naar de start van het leven om het basisvertrouwen te kunnen herstellen. Middels deze therapie zijn we in staat om hardnekkige patronen op het gebied van emoties te doorbreken. Bij Innsaei kan de CREF-methode in combinatie met de coaching met behulp van paarden worden ingezet. Hierdoor komen we doorgaans sneller tot de kern.

De therapie kan in iedere fase van het leven worden toegepast, dus is zowel geschikt voor kinderen als volwassen, maar ook gezinnen zijn gebaat bij deze manier van herstel, waarbij dus verder geen medicatie wordt ingezet. De resultaten bij onder andere mensen met prenatale hechtingsproblematiek, met trauma’s en PTSS zijn zeer positief.

Nieuwsgierig hoe de CREF-methode werkt? Bekijk dan onderstaande video. Heb je na het bekijken van de video vragen of wil je een afspraak maken, neem gerust vrijblijvend contact op.