Over Innsaei

In 2015 heb ik mijn Praktijk Innsaei opgericht in Zevenhuizen, gemeente Westerkwartier, provincie Groningen. Voor die tijd was ik al jaren werkzaam in de zorgsector. Zo werkte ik onder andere als groepsbegeleider en persoonlijk begeleider bij OlmenEs, een woon/werk gemeenschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking in Appelscha. Nog steeds ben ik daar werkzaam, maar sinds 2016 wel als ZZP’er vanuit mijn eigen Praktijk Innsaei. Speerpunt van mijn praktijk is het geven van therapie met behulp van paarden. Iedereen, van jong tot oud, individueel of als gezin kan bij mij terecht.

“Als klein kind was ik al dol op paarden. Ik heb een opleiding in paardenhouderij gevolgd, maar ben daarna de zorg ingerold. Het geven van therapie met paarden zie ik als de ideale combinatie.”

In 2013 heb ik een opleiding voor Paardencoach gevolgd. Daarna heb ik mijzelf verder ontwikkeld door de opleiding in de CREF-methode en de opleiding Paard en Hulpverlening te volgen. Door het volgen van deze opleidingen mag ik mij nu officieel Psychosociaal therapeut noemen.

“Door de verschillende tools uit de opleidingen te combineren met de paarden, kom je snel tot de kern van het probleem. Het is echt fantastisch om te zien welke stappen er vervolgens worden gemaakt. Iemand kan weer verder met zijn of haar leven, het aangetaste basisvertrouwen wordt hersteld.”

Het logo van Innsaei laat onder andere een spiraal zien. Het staat symbool voor het leven van de mens; het is een teken van de reis van het innerlijk leven. “Maar de spiraal is ook een bijzonder verschijnsel dat in de natuur veel voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan hoe het blad van de varen zich ontrolt.” Innsaei betekent in het IJslands ‘intuïtie’. “Maar daarbij heeft het ook nog een andere betekenis: het staat ook voor het vermogen om jezelf van binnenuit te zien.”

Voor mijn praktijk heb ik de beschikking over vier eigen IJslandse paarden. “Ze leven altijd buiten, groeiden op in de kudde waar nog volop ruimte is voor oer-gedrag. Hierdoor blijven de paarden dicht bij hun afkomst en zijn ze authentiek. Daarom zijn ze uitermate geschikt als spiegel bij de zoektocht naar je eigen kracht en jóuw authenticiteit.”

 

Iedereen kan vrijblijvend kennismaken met mij, mijn Praktijk Innsaei en de paarden. Tel: 06-40404720 of stuur een e-mail:
saskia@praktijkinnsaei.nl.