Over Innsaei

Innsaei is opgericht door Saskia de Heij. Al jaren is zij werkzaam in de zorgsector. Zo heeft zij onder andere als groepsbegeleider en persoonlijk begeleider gewerkt bij OlmenEs, een gemeenschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking in Appelscha. Nog steeds is zij daar werkzaam, maar sinds 2016 wel als ZZP’er vanuit haar eigen praktijk Innsaei. Speerpunt van deze praktijk is de coaching met behulp van paarden. Iedereen, van jong tot oud, kan bij haar terecht.

“Als klein kind was ik al dol op paarden. Ik heb een opleiding in paardenhouderij gevolgd, maar ben daarna de zorg ingerold. Het geven van coaching met paarden zie ik als de ideale combinatie.”

Sinds 2013 mag Saskia zich officieel paardencoach noemen. Daarnaast heeft ze zichzelf verder ontwikkeld door de opleiding in de CREF-methode te volgen. “Door dit te combineren met de paarden, kom je snel tot de kern van het probleem. Het is echt fantastisch om te zien welke stappen er vervolgens worden gemaakt. Iemand kan weer verder met zijn of haar leven, het aangetaste basisvertrouwen wordt hersteld.”

Het logo van Innsaei laat onder andere een spiraal zien. Het staat symbool voor het leven van de mens; het is een teken van de reis van het innerlijk leven. “Maar de spiraal is ook een bijzonder verschijnsel dat in de natuur veel voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan hoe het blad van de varen zich ontrolt.” Innsaei betekent in het IJslands ‘intuïtie’. “Maar daarbij heeft het ook nog een andere betekenis: het staat ook voor het vermogen om jezelf van binnenuit te zien.”

Saskia kan voor haar praktijk beschikken over vier eigen IJslandse paarden. “Ze leven altijd buiten, groeiden op in de kudde waar nog volop ruimte is voor oer gedrag. Hierdoor blijven de paarden dicht bij hun afkomst en zijn ze authentiek. Daarom zijn ze uitermate geschikt als spiegel bij de zoektocht naar je eigen kracht en jóuw authenticiteit.”

 

Iedereen kan vrijblijvend kennismaken met Saskia en haar praktijk Innsaei. Tel: 06-40404720 of stuur een e-mail:
saskia@praktijkinnsaei.nl.